Hartelijk dank voor uw interesse in de Cisco netwerk scan infographic. Mocht u naar aanleiding van deze vragen hebben dan vernemen wij dat graag. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Momenteel is de Cisco netwerkscan in de aanbieding. Met andere woorden, mocht u overwegen een scan te laten uitvoeren dan zou dit een mooi moment zijn. Mocht u ergens over twijfelen, laat het ons weten, wellicht dat wij u kunnen helpen.

 

U wordt aangemeld bij onze mailinglijst voor exclusieve aanbiedingen van Vareza

Ransomware

Criminelen worden elke dag slimmer, de manieren om bij bedrijven binnen te komen worden elke dag weer slimmer, maar ze worden ook weer sluwer en onverschrokken. Afpersing is iets wat nu dagelijkse kost is voor cybercriminelen. Ransomware wordt massaal ingezet om geld los te krijgen van ondernemers. Bestanden worden door criminelen vastgezet en versleuteld, je moet betalen voordat je data vrij wordt gelaten. We zien een stijging jaar over jaar van deze aanpak.

Wel of niet betalen ?

Normaal gezien krijgt u na betaling uw data netjes terug. Uiteraard moeten de cybercriminelen ook op hun betrouwbaarheid letten. Ze willen dit spelletje langer spelen en hun imago hoog houden. En door het spel netjes te spelen betalen bedrijven vaak netjes de gevraagde bitcoins. Uiteraard in de hoop weer snel bij hun bestanden te mogen.

Uiteraard zeggen ze altijd niet onderhandelen met terroristen, maar ze hebben wel uw waardevolle date. Hoeveel is die data u dan waard ?. Zorg dan in ieder geval voor dat u er alles aan gedaan heeft om de cybercriminelen buiten de deur te houden. Met een Cisco scan bent u preventief goed bezig. Hiermee kunt u pro-aktief en preventief aan de slag. TIP: Begin in ieder geval met het maken van de juiste back-ups, dan heeft u altijd een copie van uw gegijzelde bestanden.