Netwerk Scan

Waarom een netwerk scan? Cybercriminaliteit blijft lucratief. Er valt goed geld mee te verdienen. We denken hierbij aan ransomware zoals de zogenaamde cryptolockers. Bij dit soort van aanval worden alle bestanden van het slachtoffer versleuteld. Alle bestanden krijgen hierbij een andere extensie waardoor ze onbruikbaar zijn geworden. Nadien krijgt de gebruiker een melding met het verzoek om te betalen om de bestanden weer bruikbaar te maken.

Het wordt algemeen ten sterkste ontraden om te betalen. De kans dat bestanden weer bruikbaar worden na de betaling is klein. Het is beter om nergens op in te gaan en een back-up terug te plaatsen. Elk bedrijf dient een goede back-up routine te hanteren. In geval van een ransom ware aanval duurt het slechts minuten om een compleet bedrijf lam te leggen. U bent gewaarschuwd. Met een netwerk scan bent u de gevaren voor en kunt u preventief te werk gaan.

Netwerk scan met de Cisco ASA

  1. Onze collega`s engineers zullen de firewall en de bijhorende software compleet bij u installeren. De firewall gaat uw netwerk maximaal scannen voor een periode van twee weken.
  2. De komende twee weken maakt de Firewall een complete scan van al het verkeer op uw netwerk. Dit wordt later zichtbaar in een compleet rapport
  3. De volledige rapportage zal na twee weken met uw doorgenomen worden met toelichting op de details.
  4. Wij zullen u netjes aangevens welke schade u had kunnen voorkomen met de inzet van de Cisco ASA.
  5. Tevreden?, wij maken voor u een offerte op maat die het beste aansluit op uw netwerk behoeftes inclusief de juiste software en support.
  6. Als u nog twijfelt of geen interesse heeft, de scan is geheel vrijblijvend, u krijgt van ons in ieder geval een uitgebreid rappport.

Cisco netwerk scan ! .Cisco ASA.Vraag uw Cisco Netwerk Scan nu aan!

Wenst u meer informatie?

Download hier onze infographic “Cisco Netwerk Scan”

Meldplicht datalekken

Behalve dat slecht beveiligde bedrijven grote risico’s lopen om financiële en persoonsgegevens kwijt te raken aan hackers, kunnen deze bedrijven hoge boetes krijgen van de overheid. Per 1 januari 2016 heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie namelijk de Wet Bescherming Persoonsgegevens aangescherpt met de ‘Meldplicht Datalekken’.

Deze meldplicht houdt in dat bedrijven met meer dan 5000 connecties een datalek proactief moeten melden bij de toezichthouder van het College bescherming persoonsgegevens (Cpb). Als het bedrijf vervolgens kan aantonen dat het gepaste veiligheidsmaatregelen heeft getroffen, zal het niet tot een boete komen. Kunnen zij dit niet aantonen, dan riskeren zij een boete van 820.000 euro of, als dat hoger is, 10 procent van de omzet.

Reputatieschade

Bied hackers en cybercriminelen geen toegang tot uw netwerk en uw waardevolle data. Het verliezen van klantgegevens kan uw bedrijf onherstelbare reputatieschade opleveren!

Cyberaanvallen bij het MKB

Grote bedrijven zijn noodgedwongen al jaren bezig met deze materie en zijn nu goed beveiligd. Hackers zoeken daarom naar een makkelijker doelwit en dat zijn de kleinere bedrijven en particulieren. Dit zijn mensen die vaak geen budget hebben voor een security scan. Zo komen ze bij ons terecht. De laatste jaren zijn het juist steeds vaker MKB bedrijven die worden getroffen door een cyberaanval. Het is voor die doelgroep dat we speciaal deze security scan hebben opgezet.