Vareza.nl

Networking

cisco, secuirty, ccna

Cisco netwerken;professioneel en betaalbaar

Sinds jaar en dag is Cisco apparatuur een begrip als het gaat om professionaliteit, innovatie en betrouwbaarheid van IT-apparatuur voor een betaalbare prijs.

Over Cisco

In 1984 richtten Leonard Bosack en Sandra Lerner, een echtpaar dat werkzaam was aan de Stanford University als computerassistenten, cisco Systems Inc. op. Cisco werd toen met een kleine letter c geschreven omdat het een abbreviatie was van San Francisco. Tegenwoordig staat het bedrijf als Cisco Systems Inc. met hoofdletter C geregistreerd en wordt aan het bedrijf gerefereerd met ‘Cisco’.

Het begon met routers

Aanvankelijk was het bedrijf gespecialiseerd in routers. Op zich niet zo bijzonder zou je denken, maar de routers die zij ontwikkelden zorgden voor een enorme doorbraak. Cisco had namelijk de software van de routers aangepast en kwam als eerste met  een multi-protocol router. Die router maakte het mogelijk dat computers die tot dan toe incompatibel waren met elkaar konden communiceren. Een revolutie, die duurde tot de komst van het IP-protocol, waardoor het belang van de routers minder werd.

Cisco vandaag

Inmiddels is Cisco uitgegroeid tot een bedrijf dat al ruim 30 jaar aan de top van netwerkleveranciers staat. Elk e-mailtje dat je ontvangt of website die je bezoekt verloopt via apparaten van Cisco.

Dat hebben zij bereikt door acquisities en door steeds gerelateerde producten te ontwikkelen die het voor IT-ers gemakkelijker maken om hun werk naar behoren te doen. Cisco heeft de ambitie om een software bedrijf te worden. Ze zijn goed op weg met de licenties gebaseerde oplossingen op de firewalls, wireless controllers, switches en uiteraard Umbrella en Meraki.

Tegenwoordig heeft Cisco het meest volledige assortiment op IT-gebied. Of het gaat om routers, switches, servers of elke gewenste communicatieoplossing. Zowel grote als kleine bedrijven kunnen met de apparatuur van Cisco elk gewenst netwerk realiseren.

Deel mee in het succes van Cisco

Cisco heeft in alle jaren van haar bestaan niet ingeboet aan kwaliteit en inspanningen die leidden tot vernieuwingen en innovaties. Om de producten voor iedereen toegankelijk te maken, zijn in de afgelopen jaren wel de prijzen van de producten verlaagd.

Cisco apparatuur en service contracten

Voor Cisco apparatuur en Cisco networking, services en security kunt u bij ons terecht. Wij zijn Cisco Select partner met expertise op het gebied van networking, services en security. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Cisco, Security, Catalyst