Vareza.nl

Security

DNS, Security, DNS8, Layer8

DNS8 Security

DNS8 Cloud, malware is steeds geavanceerder geworden en gaat steeds vaker voorbij aan traditionele verdedigingen.

Bovendien betekent de groei van BYOD-apparaten en mobiele gebruikers een extra bedreiging voor uw netwerk. Door BYOD heeft u minder zicht op uw mobiele gebruikers. Met hulp van DNS8 krijgt u meer inzicht en controle.

DNS8, is een service die een detectie- en beveiligingsbeleid implementeert om malware en andere vormen van beveiligingsinbreuken te voorkomen, waardoor de reactietijd voor insluiting en uitroeiingsprocedures wordt verbeterd.

Deze eenvoudige aanpak minimaliseert het risico op beveiligingsinbreuken en verbetert de algemene beveiliging van bedrijfs- en kritieke bedrijfsmiddelen.

DNS8-service beschermt bedrijven en gebruikers tegen kwaadwillende websites, wormen, trojans, malware C & C-servers (command and control). Met behulp van DNS Response Policy Zones (RPZ’s) kunnen bedrijven beleid uitvoeren (detectie en / of preventie) om de bedrijfsimpact van virussen, Trojaanse paarden, ransomware en andere soorten malware te verminderen.

 

Zakelijke voordelen

 • Zorgen voor bedrijfscontinuïteit
 • Bescherm gegevens en intellectuele eigendom tegen ongeoorloofde vrijgave;
 • Behoud merkreputatie en klantenvertrouwen;
 • Verbeterde ROI (Return on Investment) met zeer concurrerende TCO (Total Cost of Ownership);
 • Toegang tot een zeer bekwaam beveiligingsteam.

  Hoe het werkt

 1. Interne gebruiker maakt verbinding met een kwaadwillende website zonder DNS8-service.
 2. Een geïnfecteerd apparaat wordt naar kantoor gebracht.
 3. Malware verspreidt zich naar andere apparaten op het netwerk.
 4. Alle DNS-aanvragen worden geverifieerd door de DNS8-service. Met behulp van de regels voor identificatie en preventie scoort de service de beveiligingsreputatie voor het verzoek en wordt de klant omgeleid naar een helppagina.
 5. DNS8 Intelligence Services is bijgewerkt en er is informatie over dreigingen beschikbaar voor analyse door het Incident Response-team.
 6. DNS8 kan waarschuwingen delen met andere beveiligingsoplossingen (zoals SIEM’s) om de bescherming te verbeteren en de reactie op incidentreacties te verbeteren.
DNS Security DNSSEC

Proof of Concept

On nader kennis te maken met DNS8 bieden wij u een proefperiode aan van 14 dagen. U maakt kosteloos gebruik van DNS8. Na deze periode krijgt u van ons een POC rapport. Hierin staat:

 1. Hoeveel u gebruikt maakt van uw DNS server(s)
 2. Bedreigingen per categorie
 3. Aanbevelingen van onze consultants op basis van de proefperiode
 4. Voorstel van onze sales met een vrijblijvend advies in welke vorm verder te gaan

Wilt u gebruik maken van deze proefperiode neemt u dan contact met ons op.

                             

Neem contact met ons op

DNS Protocol

Het internet is ’s werelds grootste computernetwerk, met meer dan 580 miljoen gebruikers. Vanuit het perspectief van een gebruiker wordt elk knooppunt of elke bron op dit netwerk geïdentificeerd door een unieke naam: de domeinnaam. Enkele voorbeelden van internetbronnen zijn:

 • Webservers – voor toegang tot websites;
 • Mailservers – voor het bezorgen van e-mailberichten;
 • Applicatieservers – voor toegang op afstand tot softwaresystemen en -databases.

Vanuit het perspectief van netwerkapparatuur (bijv. Routers) die communicatiepakketten routeert over het Internet, echter, de unieke bronidentificatie is het Internetprotocol (IPv4 of IPv6) adres, weergegeven als een reeks van vier getallen gescheiden door punten (bijv. 123.123.123.123). Om toegang te krijgen tot internetbronnen via gebruiksvriendelijke domeinnamen in plaats van deze IP-adressen, hebben gebruikers een systeem nodig dat deze domeinnamen omzet naar IP-adressen en terug. Deze vertaling is de primaire taak van een engine met de naam Domain Name System (DNS).

Gebruikers hebben toegang tot een internetbron (bijvoorbeeld een webserver) via de corresponderende cliënt of gebruikersprogramma (bijv. Een webbrowser) door de domeinnaam te typen. Om contact te maken met de webserver en de juiste webpagina op te halen, heeft de browser het bijbehorende IP-adres nodig. Het roept DNS op om deze informatie te verstrekken. Deze functie voor het toewijzen van domeinnamen aan IP-adressen wordt naamomzetting genoemd.

Het protocol dat DNS gebruikt om de functie naamomzetting uit te voeren, wordt het DNS-protocol genoemd.

 

 

Download DNS8 Flyer

DNS, Security, DNS8, Layer8