Vareza.nl

Partnership Layer8 en Vareza – Dé oplossing voor online veiligheidsproblemen

DNS, Malware, Security

Partnership Layer8 en Vareza – Dé oplossing voor online veiligheidsproblemen

In het nieuws komt regelmatig naar voren dat malafide en onbetrouwbare websites steeds vaker voorkomen op het internet. Niet goed natuurlijk, wanneer uw computer besmet is met een virus bent u ver van huis. Gelukkig staan de pioniers op het gebied van web security ook niet stil, dankzij de partnership tussen Layer8 en Vareza kan dit veiligheidsrisico mogelijk voor eens en voor altijd verholpen worden. Wat houdt deze samenwerking in en wat kan men verwachten? Tijd om daar achter te komen!

Wat is DNS security?

Om te begrijpen waar de bedrijven voor staan is het belangrijk dat u eerst weet wat DNS security eigenlijk is. De afkorting DNS staat voor Domain Name System. U raad het al, de beveiliging ziet er inderdaad op om de computer te beveiligen tegen allerlei rare websites die op uw gegevens uit zijn. Als je op het netwerk verbinding wilt maken met een bepaald webadres of een bepaalde applicatie dan zal dit moeten lopen via een DNS server. Wanneer er een website wordt aangemerkt als gevaarlijk zal deze geen toegang meer hebben tot uw netwerk. Met behulp van DNS Response Policy Zones (RPZ’s) is het mogelijk om een beleid te definiëren dat de impact van virussen, Trojaanse paarden, ransomware en andere malware in bedrijfsnetwerken minimaliseert.

Deze DNS security is vooral in de huidige situatie van cruciaal belang, de zogeheten Trojaanse paarden kunnen u namelijk veel geld aftroggelen. Dit zijn hackers die bestanden of gegevens van u ‘gijzelen’ en deze alleen vrijgeven wanneer er een bepaald bedrag betaald wordt. Dit wilt u uiteraard ten alle tijden voorkomen, onze DNS security biedt hier de oplossing voor. Hierdoor kunt u gewoon gebruik maken van het netwerk zonder dat u bang hoeft te zijn voor hackers of andere rare figuren die op uw gegevens uit zijn.

De samenwerking tussen Layer8 en Vareza

Dankzij de recentelijke samenwerking tussen Layer8 en Vareza zal iedereen voorzien kunnen worden van een beveiligd netwerk. Layer8 is gericht op de ontwikkeling en de productie van diverse soorten beveiligingsproducten. Zij richten zich dan ook echt op de ‘Business Information Security and Compliance Management’, beveiliging die uw bestanden en gegevens weet te beschermen. Door de samenwerking met Vareza zal er een nieuw DNS-Security product op de markt komen waarmee er gepoogd wordt om iedereen de mogelijkheid tot beveiliging te bieden. Deze DNS8 beveiliging werkt als een zeer overzichtelijk systeem wat alle inkomende netwerkinformatie weet te onderscheiden in veilig en onveilig. Zo zijn ook de endpoints van het netwerk beschermd op de meest optimale manier. DNS8 werkt als het ware al een overkoepelend systeem, door deze extra controle weet je zeker dat de verbinding op een veilige manier zal plaatsvinden. Deze DNS-Security kan namelijk gekoppeld worden aan onder andere een 8×5 of 24×7 service desk. Deze actieve ondersteuning zal ervoor zorgen dat jouw IT team altijd hulp kan inschakelen. Vervolgens gaat een groep ervaren techneuten aan de slag om jouw problemen op te lossen met het netwerk

Door de samenwerking zal de klant ondersteund worden bij de beveiliging van zijn data of bestanden, een partij die ervaring heeft met malafide websites waarborgt zo uw online veiligheid. Vooral voor bedrijven die werken met gevoelige informatie is de implementatie van de DNS security van Layer8 en Vareza een uitstekende manier om veilig gebruik te maken van het netwerk en van de computer zelf.

Proefperiode

Layer8 en Vareza bieden u de mogelijkheid om DNS8 14 dagen te testen. Na deze periode ontvangt u een uitgebreid rapport waarin alle bevindingen staan. DNS8 zal uw netwerk 14 dagen lang scannen en beschermen tegen kwaadaardige aanvallen.

Lees meer over DNS8 Security powered by Layer8 en de 14 dagen proefperiode op onze security pagina Lees meer 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.