Vareza.nl

WiFi signaal meten

Het WiFi signaal meten is de basis voor uw netwerk. WiFi signaal meten is belangrijk om te doen voordat u uw netwerk gaat installeren. Sterker nog, uw netwerk ontwerp zal hierop gebaseerd zijn. Het is de basis voor uw zorgeloos WiFi netwerk.

Onafhankelijke WiFi signaal meting

Wij adviseren u ook om dit achteraf ook te doen. Reden van deze is dat u dan kan checken of u de snelheid en bereik heeft gekregen zoals afgesproken. Heeft u bijvoorbeeld al een netwerk draaien en u bent niet tevreden over de werking. Dan adviseren wij een onafhankelijke meting die wij voor u kunnen uitvoeren. Wij kunnen indien gewenst ook het netwerk checken en trouble shooten voor u.
Met andere woorden wij kunnen een analyse uitvoeren en uw netwerk voor u optimaliseren.

AP on a stick

Er zijn verschillende manieren om uw WiFi signaal te meten, dit kan met een acces point op een steel. Zoals ze ook wel is zeggen, AP on a stick. Een andere manier is om te meten via uw laptop, desktop, of andere WiFi apparaat.
Er kan ook nog op andere manieren gemeten worden en er wordt vaak ook op diverse vlakken gemeten. Hieronder hebben wij de verschillende meting mogelijkheden op een rijtje gezet.

Passieve meting:

Men meet het wifi signaal met speciale software. Het betreffende gebied wordt compleet in kaart gebracht middels heatmaps. Het advies wordt onder andere gebaseerd op deze heatmaps.
Men meet dus het gebied met een wifi client en speciale software. Een veel voorkomende manier met een uitgebreide rapportage.

Spectrum site survey

Met deze survey worden alle storingsbronnen in kaart gebracht. In het design moet hier dan rekening mee gehouden worden. Een dergelijke survey is zeker handig. Zonder een degelijke WiFi meting komen deze bronnen pas aan het licht als het te laat is. Dan zal er een work around moeten komen. Dit brengt extra kosten met zich mee.

Active survey

Tijdens deze survey wordt de latency, troughput, roaming en dekking gemeten. Dit doen ze met een wireless client.

Validation Wifi meting

Deze survey meet na de installatie of het netwerk voldoet aan de gewenste eisen. Met andere woorden levert het design ook de gewenste output.
Heeft u gekregen wat er belooft is. Na de meting wordt er een design gemaakt en rekening gehouden met alle plussen en minnen. Met de validation wordt er gemeten of de theorie ook werkt in de praktijk. Meten is weten.

Predictive site survey

Een voorspellende site survey is een manier om te voorspellen hoe u netwerk zich gaat gedragen. Vaak wordt er een plattegrond in speciale software geladen. Daarna moeten alle factoren zoals bouwmaterialen, gebruikers, applicaties, antenne`s en andere variabelen ingevoerd worden om een realistische omgeving te simuleren.

Omgeving

Het is altijd zaak om goed te kijken naar de omgeving. Het pand, de muren, liftschachten, stellingen.
Het pand kan oude dikke muren die goed geïsoleerd zijn. Dit kan gevolgen hebben voor uw WiFi signaal. Het kan dus voorkomen dat je voor een vrij kleine ruimte 1 acces-points nodig hebt omdat anders het signaal niet toereikend is. Liften en de bijhorende schachten kunnen ook een uitdaging zijn. Zoals u weet is het signaal in een lift altijd een probleem. De schacht aan zich is dan ook een uitdaging. De heatmaps zullen na het meten van het WiFi signaal aangeven hoe groot het obstakel is.
Stellingen en kasten kunnen ook een obstakel vormen, stellingen zijn vaak gevuld met verschillende zaken, de ene keer met pakken papier, de andere keer met flessen water. Kasten zijn ook vaak gevuld met administratie of andere papieren. De locatie en grote van de kast is bepalende hoe groot de mogelijke blokkade is.

Save on support / Bespaar op uw support

Bekijk ook onze support pagina. Bespaar nu wel tot 50% op uw onderhoud en support van uw netwerkapparatuur. Bekijk onze speciale support pagina Koop nu uw netwerk apparatuur en ontvang gratis 12 maanden software updates en TAC support. Check onze blog voor meer details. Laat ons uw netwerk apparatuur installeren en ontvang 12 maanden software updates en support.

Also view our support page. Save up to 50% on your maintenance and support of your network equipment. View our special support page Buy your network equipment now and receive free 12 months software updates and TAC support. Check our blog for more details. Let us install your network equipment and receive 12 months of software updates and TAC support.

Wenst u meer informatie?

Verkrijg meer informatie via de onderstaande knop

Wireless Site Survey

Er is geen standaard:

Er is geen standaard oplossing voor alle ruimtes. Het kan zomaar zijn dat u voor 1 ruimte meerdere acces-points nodig heeft. Hetzelfde geld ook voor uw thuis. Hoeveel devices zijn er bij u in huis aanwezig op hetzelfde moment, dat kan zomaar 2 tot 3 devices per persoon zijn. Smartphone`s tablets, wearables, smart TV, Xbox, en eventueel andere apparaten die verbonden zijn met uw WiFi netwerk. Dit vreet bandbreedte en data per gebruiker. Er zullen veel huishoudens zijn die klagen over de traagheid van hun netwerk. Ga maar is na hoeveel apparaten er dagelijks uw netwerk belasten. Op het werk is dat uiteraard ook zo. Iedereen heeft zakelijke toestellen en prive apparatuur bij die verbonden worden aan het zakelijke netwerk. Hier moet rekening mee worden gehouden in het design. Er is dus geen standaard oplossing voor een zakelijk WIFi netwerk. U zilt altijd een meting moeten uitvoeren om uw WiFi signaal goed te kunnen inzetten. In het design moet rekening worden gehouden met alle devices en de gevraagde bandbreedte. De dichtheid van het aantal gebruikers inclusief bezoekers moeten zorgeloos gebruik kunnen maken van uw zakelijk netwerk.

Locatie is key

Het is uiterst belangrijk om te meten waar de dode hoeken zitten in uw pand. Het kan zomaar zijn dat er bepaalde plaatsen een erg slecht bereik heeft. Dat zal men dan moeten oplossen of omheen werken. Dergelijke plaatsen moeten in ieder geval bekend zijn, zodat u weet dat dit een plaats is waar het bereik erg slecht is. Aan uw de beslissing om dit op te lossen, is deze plaats bedrijf kritisch of kunt u hier mee leven. Uiteraard is het bijna altijd mogelijk om deze dode hoeken te verbeteren. Het kan ook zijn dat er wellicht een externe storingsbron aanwezig is dan zullen we die moeten identificeren. Het kan zomaar zijn dat een ander kanaal de oplossing is.
Al met al , het is altijd goed om een grondig WiFi signaal meting te laten uitvoeten zodat uw later niet zonder verassingen komt te staan. Laat uw WiFi signaal meten door een professional.

Welke storingsbronnen zijn aanwezig:

WiFi signaal meten, als u dit laat uitvoeren voor een professioneel bedrijf dan wordt er ook gekeken naar een spectrum analyse. Een spectrum analyse geeft u inzicht in welke apparatuur er aktief is in uw gebied. Het geeft ook inzicht in de gebruikte kanalen en frequenties. Op deze manier kan er bekeken worden welke bronnen storend zijn en hoe u deze kunt omzeilen door gebruik te maken van andere kanalen. De analyse zal zowel op 2.4 als 5ghz worden uitgevoerd. Dat is in ieder geval wel aan te raden. Met andere woorden een spectrum analyse scant de aanwezige radiogolven. Op deze manier kan de engineer goed bepalen welke kanalen en frequenties het beste te gebruiken zijn voor uw specifieke netwerk. Absoluut nuttige informatie die komt kijken bij een WiFi signaal meten.

Meten is weten, feiten en cijfers liegen niet

Een WiFi signaal meten dat laat u bij voorkeur door een professional doen. Een netwerk op goed geluk inrichten is vaak niet een hele goede start van een zorgeloos WIFi netwerk. Een WiFi meting geeft u inzicht in welke apparatuur u nodig heeft, de exacte locatie en de bijhorende kanalen en het verzendvermogen. Daarnaast zorgen onze engineers ook dat de juiste randvoorwaarden duidelijk zijn. Denk aan de juiste switches en de benodigde power. Meten is weten zoals we altijd zeggen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of download onze infographic.
U kunt het volgende van ons verwachten bij een professionele WiFi signaal meting/ WiFi site survey.
U krijgt van ons het volgende:

 • Intake met de klant inzake wensen en eisen
 • Heatmap rapport met uitleg van de engineer
 • Benodigde apparatuur, acces-points, switches, POE, kabels, etc
 • Adviesrapport
 • Offerte voor netwerk, installatie en onderhoud
 • Spectrum analyse
 • Locatie acces-points
 • Kanalenplan
 • Juiste keuze antennes
 • Aanwezige storingsbronnen
 • Voorstel management software

Wij staan u graag te woord, wij komen graag bij u langs om kennis te maken en al uw vragen te beantwoorden. Uiteindelijk willen wij dat u een goed gevoel heeft bij uw keuze en dat het uw keuze is. Wij verkopen namelijk geen diensten, wij leveren diensten. En dat doen we graag en goed en daarom vinden wij het persoonlijke contact ook erg belangrijk. U bent ook van harte welkom bij ons op kantoor te Utrecht.
Kijk ook even op de volgende link voor nog meer informatie http://www.vareza.nl/wireless-site-survey/

Maak een afspraak met één van onze engineers!