Vareza.nl

Wireless site survey

DNS, AMP, Ransomware, Security

Wireless site survey

Een wireless site Survey geeft u inzicht in de bereikbaarheid en mogelijke storende signalen en materialen die zich in en om uw pand kunnen bevinden. Zoals u weet is er niets zo storend als een WiFi signaal dat niet optimaal is. Uw klanten en medewerkers zullen hier over klagen. Bovendien kan het vertragende werken op uw bedrijfsprocessen die hiervan afhankelijk zijn. Laat daarom altijd een WiFi survey uitvoeren. Een goed begin is het…..

Buiten het feit dat een goed begin belangrijk is zien we ook een groei van devices per gebruiker. Tevens groeit het aantal mobile devices die connecten met WiFi ook explosief. Het aantal tablets zal van 6% naar 27% groeien in 2020.  Hou ook rekening met ultrabooks, wearables en uiteraard de smartphone. Kijken naar 802.11ac Gigabit WLAN is zeker geen overbodige luxe. Laat uw netwerk tijdig scannen met behulp van een Wireless site survey.

Als u een wireless site survey laat uitvoeren dan is dat een wijs besluit. Het zou erg jammer zijn als u na de installatie moet constateren dat uw netwerk niet optimaal werkt. De kans is dan groot dat u extra accespoints moet aanschaffen en alles opnieuw moet ophangen en configureren. Als u direct kiest voor een wireless site survey dan krijgt u een uitgebreid rapport met advies voor de juiste RF configuratie en welke hardware het beste schikt voor uw omgeving en wensen.

Dit alles zal blijken uit een uigebreid heatmap report met alle aanbevelingen. Wist u dat 77% van de IT managers overweegt extra accespoints aan te schaffen ? Met een wireless site survey weet u direct wat u moet doen voor een maximale dekking.

Wist u dat de meest voorkomende WiFi problemen worden veroorzaakt door:

  • Zwak signaal door verkeerde plaatsing
  • Lage snelheid door stoorbronnen
  • Dode hoeken door verkeerde plaatsing

Waar kijken we naar bij een Wifi Survey:

  • Netwerken in de buurt
  • Storende materialen in het pand ( mogelijke demping)
  • Wie zit op welke frequentie
  • Meting snelheid, performance en spectrum analyse
  • Heatmapping check
  • Doorvoersnelheid en responsetijden

Rapport en advies:

Op basis van de Wifi Survey kunnen wij u een maatwerk advies geven. Onze consultant neemt met u de meetresultaten door en bespreekt de next steps gebaseerd op het rapport.

Wilt u meer weten, wij staan voor u klaar om u te helpen. Uw eerste stap naar een zorgeloos wireless netwerk.  Heeft u vragen over de wireless site survey, neem dan direct contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Cisco, Security, Catalyst

WiFi uitvinder

WiFi is niet uitgevonden door 1 persoon, hier hebben veel slimme mensen aan meegewerkt. Met een paar man was dit zeker niet gelukt. We kunnen rustig stellen dat WiFi de wereld behoorlijk veranderd heeft. Omdat WiFi door een grote groep bedacht en uitgewerkt is, kunnen we dit wel pinpointen naar een aantal personen die het idee bedacht hebben. Dit zijn de heren, Percival, O`Sullivan, Ostry, Daniles en Deane. Deze groep van vijf heeft een behoorlijke technische achtergrond en zijn stuk voor stuk Willie Wortels . Het is uiteraard geen senicure om een dergelijke technology wereldwijd uit rollen. Dit wilde wij even met u delen. Wij hebben deze wijsheid ook weer gevonden op het www. Bron: https://www.wifiwijs.nl/betekenis-wifi