VarezaTips verkopen oude hardware IT-apparatuur

Oude hardware verkopen

‍Verkoop uw gebruikte oude hardware ( IT-apparatuur) is voor bedrijven een uitgelezen kans om een deel van het geld dat zij aan technologie hebben uitgegeven, terug te verdienen. De markt voor gebruikte computer-, netwerk- en telecommunicatieapparatuur is volgens onderzoek van IndustryARC jaarlijks meer dan $19 miljard waard. Als u ongebruikte computers, servers, storage, switches, accespoints firewalls of andere IT-apparatuur op uw kantoor hebt, is dit misschien het perfecte moment om deze te verkopen en iets terug te krijgen in plaats van ze gewoon weg te gooien. Er zijn veel opties beschikbaar voor het verkopen van gebruikte IT-apparatuur. Hier volgen enkele tips over hoe u uw gebruikte IT-apparatuur kunt verkopen en waar u rekening mee moet houden bij het nemen van die beslissing.

 

Know your options

Er zijn verschillende manieren om gebruikte oude hardware te verkopen, waaronder doorverkoop, donatie, inruil en recycling. Doorverkoop is de meest gebruikelijke manier om gebruikte IT-apparatuur te verkopen, waarbij online marktplaatsen de populairste optie zijn. Inruilprogramma’s stellen u in staat uw oude apparatuur in te ruilen voor nieuwe apparatuur, terwijl een donatie van apparatuur u in staat stelt uw apparatuur aan een liefdadigheidsorganisatie te schenken. Recycling is een geweldige manier om van oude hardware af te komen, maar het is vaak minder winstgevend dan verkoop.

 

Onderzoek voordat u verkoopt

Voordat u gebruikte IT-apparatuur verkoopt, is het belangrijk om uw onderzoek te doen. Begin met het bekijken van de financiën van uw bedrijf en kijk of gebruikte IT-apparatuur wel de moeite waard is om te verkopen. Als u oude apparatuur hebt die u niet gebruikt, kan dat iets waard zijn. Maar als de apparatuur bijna aan het einde van zijn levenscyclus is en niet veel waard is, is het misschien niet de moeite waard. Vareza helpt u graag om deze vraag te beantwoorden.  Het is ook belangrijk om te weten waar uw gebruikte IT-apparatuur vandaan komt en hoe deze is gebruikt. Dit kan helpen de waarde te bepalen en kopers een beter idee te geven van hoe ze de apparatuur kunnen gebruiken.

 

Beslis over een verkoopkanaal

Zodra u hebt besloten dat gebruikte oude hardware de moeite waard is om te verkopen, moet u beslissen waar u het gaat verkopen. De eerste stap bij het verkopen van gebruikte IT-apparatuur is beslissen via welk kanaal u deze wilt verkopen. Als u veel apparatuur hebt, kunt u deze zelf verkopen aan een opkoper. Deze opkopers zorgen voor het verantwoord afvoeren van de hardware. Tevens doen ze aan Datavernietiging. Tevens komen de opkopers het vaak gratis ophalen, Bij de echte milieu bewuste opkopers is uw gebruikte hardware in goede handen. De data wordt vernietigd en de spullen krijgen een upgrade. De meeste oude hardware wordt weer verkocht aan andere ondernemers die het weer inzetten voor hun business.  Wat er overblijft wordt netjes gerecycled via de gecertificeerde kanalen.

Verkopen van oude hardware

– Het kan u geld besparen. – Het kan het milieu helpen. – Het kan helpen de hoeveelheid elektronisch afval te verminderen. – Het kan u helpen nieuwe of gereviseerde hardware te krijgen.

 

Bepaal een prijs 

Zodra u hebt besloten via welk verkoopkanaal u uw gebruikte IT-apparatuur wilt verkopen, moet u een prijs bepalen. Uw prijs moet gebaseerd zijn op de staat van de apparatuur en de markt. U wilt uw apparatuur misschien snel verkopen, maar u wilt ook niet dat de apparatuur te goedkoop wordt verkocht en u geld verliest. U moet ook rekening houden met de winst die u maakt op de apparatuur versus de kosten van het kopen van nieuwe apparatuur. Vareza geeft u een maximale restwaarde. Vraag bij ons een vrijblijvende waardebepaling op.

 

Gooi oude IT-apparatuur niet zomaar weg.

Als u oude hardware of software hebt die u niet van plan bent te verkopen, gooi deze dan niet weg. U kunt het vaak doneren aan goede doelen of collega-bedrijven. U kunt het ook wegsturen om te laten recyclen. Veel gemeenten bieden de mogelijkheid om gebruikte oude hardware apparatuur gratis op te halen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken om er zelf vanaf te komen. U kunt uw gebruikte apparatuur ook doorverkopen aan mensen in uw omgeving, die misschien niet het budget hebben voor gloednieuwe apparatuur. Zorg wel dat de data volledig verwijderd is, u wilt niet dat uw data bij een vreemde terecht komt.

 

Als slot

Of u nu wat geld probeert te verdienen aan uw ongebruikte of gebruikte hardware IT-apparatuur of dat u nieuwe apparatuur moet aanschaffen, tweedehands kopen is vaak de beste optie. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u kiest welke gebruikte IT-apparatuur u wilt kopen en waar u deze wilt kopen. Met deze tips kunt u gemakkelijk uw gebruikte IT-apparatuur verkopen en uw bedrijf efficiënter maken terwijl u geld bespaart.

 

Vareza koopt uw OUDE HARDWARE of ongebruikte OUD HARDWARE. U krijgt van ons een vrijblijvende waardebepaling.

Neem contact met ons op contact Vareza

Lees ook onze andere BLOGS

Wij doen alleen zaken met bedrijven