VarezaOude servers verkopen

Ontvang een uitstekende restwaarde voor uw huidige servers

Na verloop van tijd is het goed mogelijk dat u ervoor kiest om nieuwe servers te laten installeren in uw IT-infrastructuur. Dit kan zijn omdat uw bedrijfsbehoeften veranderen, omdat uw huidige servers verouderd raken of omdat u wilt profiteren van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Wat uw redenen ook zijn, er komt een moment waarop u afscheid moet nemen van uw oude servers.

Het verkopen van deze gebruikte servers kan een slimme zet zijn, niet alleen om ruimte vrij te maken en extra inkomsten te genereren, maar ook om duurzame recycling en hergebruik van waardevolle materialen te bevorderen.

Waarom gebruikte servers nog prima inzetbaar zijn

Servers verouderen relatief snel. En dus is het niet vreemd dat veel grote bedrijven ervoor kiezen om de voor hen afgeschreven servers na verloop van tijd te vervangen. Echter kunnen deze servers nog een uitstekende toevoeging zijn voor middelkleine bedrijven met een minder groot budget. Gebruikte servers kunnen namelijk nog prima inzetbaar zijn voor diverse taken, zoals het hosten van interne applicaties, het opzetten van een intranet, of het opslaan van back-upgegevens.

Met een lagere initiële investering kunnen MKB bedrijven nog steeds profiteren van betrouwbare serverprestaties, terwijl ze hun IT-kosten onder controle houden.

Oude servers verkopen

Zijn de oude servers niet meer te gebruiken?

Gebruikte servers kunnen uiteraard ook na jaren van gebruik geen waarde meer hebben, ook niet voor kleinere bedrijven. In dergelijke gevallen zijn er echter nog milieuvriendelijke opties beschikbaar, zoals recyclen. Hoewel de servers misschien niet meer functioneel zijn voor bedrijfsdoeleinden, kunnen ze nog steeds waardevolle materialen bevatten die kunnen worden gerecycled.

Door inzet van recycling kunnen de metalen, kunststoffen en andere componenten van de servers worden teruggewonnen en opnieuw worden gebruikt in andere producten. Op deze manier wordt voorkomen dat de oude servers op de vuilnisbelt belanden en wordt er bijgedragen aan het verminderen van elektronisch afval.

Uw verouderde apparatuur verkopen aan server opkoper Vareza

Met jarenlange ervaring in het opkopen van verouderde servers weten wij als geen ander hoe wij op een veilige en bovendien milieubewuste manier uw IT-apparatuur kunnen afhandelen. Bij Vareza streven we ernaar om het verkoopproces zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken voor onze klanten. Van het ophalen van de apparatuur tot het veilig vernietigen van vertrouwelijke informatie, wij zorgen ervoor dat uw oude servers in goede handen zijn. Vertrouw op onze expertise en laat ons u helpen bij het afstoten van uw verouderde servers.

Lees ook onze blog Oude servers verkopen: 7 dingen die u moet weten om goed voorbereid te zijn op het verkopen van uw gebruikte servers.

Verkoop uw oude server aan Vareza

Gebruikte servers verkopen? Kies voor de verantwoorde wijze van Vareza en ervaar een naadloze en zorgeloze afhandeling van uw oude servers. Met ons toegewijde team en onze expertise in het opkopen van gebruikte servers, bieden wij een veilige en betrouwbare oplossing voor het afstoten van uw oude apparatuur.

Servers verkopen? Bij Vareza adviseren wij u graag over het verkopen van uw gebruikte servers, zodat u het maximale rendement uit uw IT-investering kunt halen.