VarezaOpkopen hardware

hardware opkopen NL

Opkopen hardware, Vareza is uw hardware recycle partner.

Hardware opkopen is een van de core activiteiten van Vareza. Bent u in het bezit van gebruikt netwerkapparatuur en weet u niet wat u ermee aan moet? Dan is het mogelijk om de apparatuur te laten opkopen. 

Vareza is een betrouwbare hardware inkoper met jarenlange ervaring binnen de IT. Zo kunnen wij de gegevensbescherming waarborgen en zorgen wij ervoor dat alle apparatuur op een verantwoorde en veilige manier wordt verwerkt. Of de apparatuur nu wordt gerecycled of terecht komt bij een nieuwe eigenaar.

“Geef uw oude hardware een nieuw doel, draag bij aan een groenere toekomst.”

Ik wil mijn hardware laten opkopen 

Hoe werkt oude hardware opkopen? 

Als hardware opkoper zorgen wij voor een gestroomlijnd en transparant proces. We beginnen met een grondige beoordeling van de oude apparatuur om de waarde ervan te bepalen. Vervolgens bieden wij een veilige en efficiënte ophaalservice op een moment dat het u uitkomt. 

Alle persoonlijke data wordt zorgvuldig verwijderd volgens strikte datavernietigingsprotocollen, waarna de hardware gereed gemaakt wordt voor hergebruik of recycling. Zo draagt u bij aan een circulaire economie en helpt u tegelijkertijd ook andere bedrijven waarvoor uw netwerkapparatuur nog prima van pas kan komen. Een win-win. 

Wij geven geld voor uw switches, routers, accesspoints, servers en storage van grote merken als: Cisco, HP, IBM, Dell, Fortinet, Juniper…

 

Ontdek het eenvoudige inkoopproces van Vareza in slechts een paar stappen

 1. Bied uw hardware aan: Meld uw hardware aan bij Vareza en ons team zal contact met u opnemen om de details te bespreken.
 2. Marktwaarde-taxatie: Onze experts onderzoeken de marktwaarde van uw hardware en taxeren deze voor een eerlijke prijs.
 3. Gratis ophaalservice: Gaat u akkoord met onze offerte? Dan halen wij uw hardware gratis op, waarbij u alleen maar hoeft te zorgen dat de goederen netjes klaar staan.
 4. Professionele afhandeling: Als opkoper oude hardware testen wij de hardware op kwaliteit en functionaliteit. Indien akkoord, betalen wij uw factuur snel en zonder gedoe.

Neem contact met ons op 

Opkopen hardware

 

Waarom wij oude hardware opkopen

Met jarenlange ervaring binnen de IT weten wij dat netwerkapparatuur in veel gevallen nog prima mee kan en vaak een tweede leven verdient. Door gebruikte apparatuur op te kopen, dragen we bij aan het verminderen van elektronisch afval en stimuleren we hergebruik, wat essentieel is voor een circulaire economie. 

We bieden niet alleen bedrijven een aantrekkelijke restwaarde voor hun oude apparatuur, maar zorgen er ook voor dat deze technologie op verantwoorde wijze wordt ingezet waar het nog waarde kan toevoegen. Zo sluiten we de cirkel en maken we samen een positief verschil voor het milieu en de maatschappij.

 

Hardware inkoop: de zekerheden van Vareza

 • Veilig en gewaarborgd: Bij Vareza nemen we de veiligheid van uw gegevens uiterst serieus. We hanteren strikte protocollen voor datavernietiging om de privacy en beveiliging van uw informatie te garanderen.
 • Expertise op het gebied van IT-recycling en -hergebruik: Onze jarenlange ervaring biedt ons een diepgaande kennis in het optimaal en duurzaam verwerken van gebruikte hardware. We zijn continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en beste praktijken.
 • Transparante communicatie: Wij geloven in openheid en helderheid gedurende het hele proces. Van de initiële taxatie tot de uiteindelijke afhandeling, we houden u op de hoogte en zijn beschikbaar voor al uw vragen.
 • Uitstekende serviceverlening: Klanttevredenheid staat bij ons voorop. We streven naar een soepele, efficiënte ervaring en bieden gepersonaliseerde oplossingen om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Neem contact met ons op 

 

Gebruikte hardware verkopen aan Vareza?

Wilt u uw oude hardware verkopen aan een betrouwbare partij die uw gegevensbescherming waarborgt en zich inzet voor duurzaamheid? Kies dan voor Vareza, waar we met onze expertise zorgen voor een veilige en verantwoorde afhandeling van uw apparatuur, terwijl we tegelijkertijd bijdragen aan een circulaire economie.

Als u hardware wilt verkopen aan een opkoper, is het belangrijk om de volgende informatie te verstrekken indien aanwezig, anders graag de artikelnummers/modellen: 

 1. Merk en model van de hardware: Dit is belangrijk omdat opkopers vaak specifieke merken en modellen zoeken en sommige hardware meer waard kan zijn dan andere.
 2. Specificaties van de hardware: Dit omvat informatie zoals de processor, RAM, opslag, grafische kaart en andere relevante specificaties. Deze informatie is belangrijk voor de opkoper om de waarde van uw hardware te bepalen.
 3. Foto’s van de hardware zijn altijd welkom om de apparatuur op afstand al te kunnen beoordelen. Het is niet verplicht, maar wel handig om een paar foto’s toe te voegen.

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van inkoop computer hardware of E-waste management? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Ook kunnen we een vrijblijvende verkoop hardware taxatie aanbieden om een waardeschatting te geven aan de gebruikte apparatuur.

Bekijk onze Linkedin pagina en volg ons voor meer informatie

Veelgestelde vragen over hardware opkopen

Hoe bepaalt Vareza de waarde van mijn oude hardware?

Bij Vareza wordt de waarde van uw oude hardware bepaald door verschillende factoren zoals de huidige marktwaarde, de staat en leeftijd van de apparatuur en de vraag naar specifieke onderdelen. Ons team van experts voert een grondige beoordeling uit om u een eerlijk en transparant aanbod te kunnen doen.

Wat gebeurt er met mijn data als ik mijn hardware aan Vareza verkoop?

Data security is een topprioriteit bij Vareza. Voordat uw hardware wordt opgeknapt of gerecycled, zorgen wij ervoor dat alle data volledig en onherroepelijk wordt gewist. We volgen strikte procedures voor datavernietiging om uw privacy en veiligheid te waarborgen.

Vraag hier uw hardware opkopen taxatie aan.

"Geef aan welke merken of diensten u zoekt of wenst te verkopen, en wij nemen doorgaans binnen enkele uren contact met u op."

 

Diensten Aangeboden door Vareza:

 • Opkopen van IT-apparatuur: Servers, storage, accesspoints, routers, firewalls, en meer.
 • Vernietiging en Data Wissen: Veilig wissen van gegevens van HDD’s en SSD’s, met certificering.
 • E-Waste Management: Professioneel afvoeren en beheren van e-waste, bevorderend voor duurzaamheid.
 • Afvoer van Hardware: Zorgvuldige afvoer van niet meer bruikbare apparatuur.
 • Taxaties: Snelle en eerlijke waardering van gebruikte IT-apparatuur.

Met een rijke geschiedenis sinds 1997 in het IT-kanaal en een focus op de Belgische en Nederlandse markt, staat Vareza klaar om partnerschappen aan te gaan die zowel economisch als ecologisch waarde bieden. Het eenvoudige en snelle contactproces, via het contactformulier op vareza.nl, maakt het starten van een samenwerking met Vareza toegankelijk voor iedereen die zijn IT-hardware wil verkopen, recyclen of op verantwoorde wijze wil laten vernietigen.

Hardware opkopen veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat betekent “hardware opkopen”?
Hardware opkopen verwijst naar het proces waarbij bedrijven oude of overtollige IT-apparatuur verkopen aan een opkoper zoals Vareza. Dit kan apparatuur omvatten zoals servers, routers, switches en meer.

2. Welke soorten hardware koopt Vareza op?
Vareza koopt een breed scala aan IT-hardware op, inclusief netwerkapparatuur, servers, opslagoplossingen en firewalls van merken zoals Cisco, HP, Juniper en Dell.

3. Waarom zou ik mijn hardware aan Vareza verkopen?
Vareza biedt eerlijke prijzen, een eenvoudig verkoopproces en zorgt voor veilige gegevensverwijdering. Daarnaast draagt het verkopen van hardware bij aan duurzaamheid door recycling en hergebruik.

4. Hoe werkt het verkoopproces bij Vareza?
Het proces begint met een waardebepaling van uw hardware. Vervolgens ontvangt u een bod, en bij acceptatie wordt de apparatuur opgehaald, getest en daarna betaald.

5. Is mijn data veilig bij verkoop aan Vareza?
Ja, Vareza zorgt voor grondige gegevensverwijdering om de veiligheid en privacy van uw data te garanderen.

6. Hoelang duurt het verkoopproces?
Het verkoopproces is snel en efficiënt, meestal afgerond binnen enkele dagen na acceptatie van het bod.

7. Kan ik een offerte krijgen voor mijn hardware?
Ja, u kunt eenvoudig een offerte aanvragen via de website van Vareza door het invullen van het aanvraagformulier.

Taxatie aanvraag indienen