VarezaVoordelen van recyclen

De voordelen van recyclen

 

Voordelen van recyclen
Voordelen van recyclen

Voordelen van recyclen ? Het bespaart grondstoffen: papier spaart bomen, plastic spaart olie, apparaten en blikken gebruiken (zeldzame) metalen.
De landbouwgrond kan dan worden gebruikt om voedsel te verbouwen.
Recycling kost over het algemeen minder energie dan het winnen van grondstoffen en het maken van nieuwe materialen. Zo kost nieuw aluminium 20 keer zoveel energie als het omsmelten van oud aluminium. De kwaliteit van gerecycled materiaal is meestal net zo goed.
Recycling levert minder broeikasgassen op dan afvalverbranding.

Recycling van elektronica is een milieubewuste optie. Computerafval zit vol schadelijke stoffen die niet in de prullenbak thuishoren. Het biedt meer ruimte voor zaken: geen oude laptops meer, geen kapotte monitoren meer die alleen stof verzamelen. In veel gevallen is oudere IT-apparatuur nog steeds het geld waard.

 

Recycling van servers en elektronica
Niet alleen laptops, maar ook netwerk apparatuur en harde schijven kunnen allemaal worden meegenomen in een grote IT-opruiming. Elk apparaat dat elektronica bevat, kan worden gerecycled.

Maar ook telefoons en servers kunnen worden gerecycled. Een server kan bijvoorbeeld 3 tot 5 jaar worden gebruikt, waarna de software niet meer wordt ondersteund en de kans op falen toeneemt. 74% van de servercomponenten kan worden gerecycled.

Kortom, IT recyclen en harde schijven vernietigen houdt niet alleen je kantoor of serverruimte netjes, je draagt ​​als bedrijf ook bij aan het milieu en het voorkomen van datalekken. Zet IT-recycling daarom standaard op de agenda van het bedrijf.

Wilt u meer weten over recycling of IT life-cycle management laat het ons weten. Neem vrijblijvend contact met ons op.