VarezaServer Recycling

Server Recycling bij Vareza Uw partner voor duurzame IT-oplossingen. Wij kopen uw gebruikte servers storage data dragers etc

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het recyclen van servers en andere networking apparatuur? Zoek niet verder! Vareza is dé expert op het gebied van server recycling in Eindhoven en omstreken. Met onze toewijding aan duurzaamheid en onze jarenlange ervaring in de IT-sector, zijn we de ideale keuze voor het afstoten van uw gebruikte apparatuur.

"Geef aan welke merken of diensten u zoekt of wenst te verkopen, en wij nemen doorgaans binnen enkele uren contact met u op."

 

Uw server recyclen met 100% veiligheid van uw data

Bij Vareza begrijpen we het belang van zowel milieuverantwoord handelen als de absolute noodzaak van gegevensbescherming. Wij zorgen ervoor dat uw servers op een veilige, efficiënte en milieuvriendelijke manier worden gerecycled, terwijl we garanderen dat al uw data 100% veilig en onherroepelijk wordt vernietigd. Zo draagt u bij aan een circulaire economie en bent u verzekerd van een zorgeloze afhandeling. Altijd. 

Uw server ondergaat een zorgvuldig recyclingproces:

  • Uw gegevens zijn gegarandeerd veilig of worden permanent verwijderd.
  • U hoeft zich geen zorgen te maken; wij zijn experts in het revitaliseren van servers.
  • Een nieuwe eigenaar zal profiteren van uw oude server.Server Recycling

 

Uw oude server verkopen zonder gegevens te lekken? 

Wanneer u ervoor kiest om uw server van de hand te doen, is het van groot belang om ervoor te zorgen dat alle gegevens op de server zijn vernietigd. Bij Vareza kunnen we u verzekeren van een grondige en veilige datavernietiging. Wij hanteren geavanceerde methodes en volgen strikte procedures om te waarborgen dat alle data permanent wordt gewist, waardoor u gegarandeerd bent van een veilige afvoer van uw server zonder risico op datalekken.

Er bestaan hierbij meerdere technieken om data definitief te verwijderen, waaronder zowel softwarematige als hardwarematige methoden. Softwarematige oplossingen maken gebruik van gespecialiseerde programma’s die de data herhaaldelijk overschrijven, waardoor herstel onmogelijk wordt. Hardwarematige methoden omvatten het fysiek vernietigen van de opslagmedia of het gebruik van gespecialiseerde apparatuur om de data te overschrijven en te elimineren.

Dat heb ik nodig!

Server recycling: Draag bij aan de circulaire economie

Servers en netwerk switches die voor u wellicht overbodig zijn geworden, kunnen voor een ander weer van waarde zijn. Met die insteek benaderen wij bij Vareza het recyclingproces. We zorgen ervoor dat uw oude apparatuur zorgvuldig wordt beoordeeld, opgeknapt en klaargemaakt voor hergebruik waar mogelijk. 

Hierdoor maximaliseren we de levensduur van de apparatuur en dragen we actief bij aan het verminderen van elektronisch afval. En tegelijkertijd maken we een nieuwe eigenaar blij met de aankoop van een voordelige server. Door te kiezen voor server recycling via Vareza, helpt u niet alleen het milieu, maar ondersteunt u ook een duurzame en circulaire IT-industrie.

 

Wij recyclen netwerkapparatuur van onder andere:

Cisco, HP, Juniper, Extreme, Dell, IBM, Fortinet, Arista

 

Vareza koopt uw servers op

Kies voor Vareza wanneer u besluit uw servers te verkopen. Wij bieden niet alleen een eerlijke prijs, maar zorgen ook voor een vlotte en veilige afhandeling van het gehele proces. Met onze jarenlange ervaring en toewijding aan duurzaamheid, bent u verzekerd van een betrouwbare partner die het belang van zowel uw data als het milieu begrijpt.

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van inkoop computer hardware of E-waste management? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Ook kunnen we een vrijblijvende taxatie aanbieden om een waardeschatting te geven aan de gebruikte apparatuur.

 

Ik wil mijn server laten opkopen 

 

Veelgestelde vragen over server recycling

 

Is server recycling echt beter voor het milieu en zo ja, hoe?

Ja, server recycling is aanzienlijk beter voor het milieu. Door servers te recyclen, voorkomen we de opeenstapeling van gevaarlijk elektronisch afval en verminderen we de behoefte aan nieuwe grondstoffen. Dit vermindert de uitstoot van broeikasgassen en andere schadelijke stoffen die gepaard gaan met de productie van nieuwe servers. Bovendien zorgen we ervoor dat schadelijke materialen op een veilige manier worden verwerkt en niet in het milieu terechtkomen.

 

Wat gebeurt er met de data op mijn servers tijdens het recyclingproces?

Bij Vareza nemen we de veiligheid van uw data uiterst serieus. Voordat we beginnen met het recyclingproces, wordt alle data op de servers grondig en onherroepelijk gewist. We volgen strikte protocollen om te garanderen dat uw informatie nooit in verkeerde handen valt en uw privacy volledig wordt beschermd.

 

Bezoek ons youtube kanaal